Hannah Redlich is hoogbegaafd en jonge mantelzorger van haar
broer met autisme en ADHD. Ze schreef er een boek over.
Speciaal voor het helen van haar jongere zelf, voor het geluk van later


Het Hoogbegaafde Zusje in een Autistische Familie
23 euro

Wat als je leven kleurloos is?
Wat als je je alleen en onbegrepen voelt?
Wat als niemand je kan of wilt helpen?
Wat als je steeds maar op zoek bent naar antwoorden op onduidelijke vragen?
Wat als je je iedere dag opnieuw moet bewijzen om gezien en gehoord te worden, maar niks wat je doet of zegt je een stap verder lijkt te brengen?
Wat als je niemand hebt om mee te praten, omdat jullie als vreemden zijn voor elkaar?
Wat als je iedere dag moet aangezien hoe anderen wel alle hulp, liefde, aandacht en begrip krijgen waar jij alleen maar van kunt dromen?
 
Erg typisch in het boek zijn de vele hersenspinsels die erin staan. Dingen die ik me al jaren afvraag en die perfect passen in dit verhaal. In het verhaal zul je lezen hoe ik een persoonlijke groei en omslag meemaak en hoe mijn denken en bewustzijn werken. Mijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat er veel doordachte vraagstukken te ontdekken en lezen zijn die veel mensenbuitenwegen laten maar die in mijn optiek niet kunnen en mogen missen.
 
Je gaat lezen hoe belangrijk dingen als vriendschap zijn voor mij en hoe ik dingen (anders) zie. In dit verhaal komen doorzettingsvermogen en integriteit naar boven en zul je lezen over de invloeden van anderen op mij en elkaar. Rechtvaardigheid, confrontatie en een strijd in het hoofd van mijn karakter spelen een grote rol in mijn verhaal.
 
Veel informatie die je inzichten geven over wat er in een hoogbegaafde omgaat, hoe autisten (kunnen) zijn in omgang, deze twee samen en alles daaromheen, zoals allerlei sociale kwesties in onze samenleving en de vragen die ze oproepen, zijn erg leerzaam en interessant. In het boek ga je lezen over een meisje die worstelt met haar familie, de kinderen en docenten op school, deinvloeden van dit alles, maar ook over de mentale strijd met haarzelf. Een onbegrepen gevoel en schuldgevoel nemen de overhand. Je gaat de groei die ik heb doorgemaakt te weten komen en hoe ik heb geleerd sommige dingen juist minder, of juist wat meer op te vatten.