Mijn naam is Pauline Redlich. Ik ben 53 jaar, getrouwd met Werner en moeder van Thom (20) en Hannah (14). Thom woont sinds 2,5 jaar met 24-uurs zorg in een zorginstelling. Hij heeft autisme en ADHD. 

18 jaar heb ik intensief voor hem gezorgd. Toen Thom 1,5 jaar oud was, begon de eenzame zoektocht, omdat met name ik mij zorgen maakte over zijn ontwikkeling. Door de huisarts werd ik weggestuurd als overbezorgde moeder.

Al die jaren heb ik niet in loondienst kunnen werken omdat het zorgen voor Thom mij vrijwel volledig opslokte en we zoveel afspraken hadden met dokters en hulpverleners. Zodoende werkte ik als zelfstandig ondernemer (voornamelijk 's avonds en in het weekend), onder andere als mediator, eigen kracht coördinator en evenementen-organisator.

De laatste jaren dat Thom thuis woonde voordat hij naar de zorginstelling ging, werkte ik als media-adviseur en correspondent bij een plaatselijke uitgeverij. Mijn man mocht, na een hartoperatie, een jaar niet werken en ging om te re-integreren een aantal jaren studeren. 
In december 2019 startte ik als zzp-er met mijn eigen tekstbureau en sindsdien help ik andere ondernemers met hun zichtbaarheid.

Intensief zorgen voor iemand die je zo dierbaar is, in combinatie met het verzamelen van voldoende inkomen is een hele klus. En dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

De laatste jaren verlang ik er steeds meer naar om zelf zichtbaar te worden en mijn eigen verhalen te vertellen. Na een aantal cursussen in  spreken op het podium en met humor en zelfspot een moeilijk onderwerp te bespreken, kom ik nu met  mijn gloednieuwe Theater Surprise Show Zeikwijf  - speciaal voor (Mantel)zorgers, Zorgverleners & Friends. 

Het is een bijzondere voorstelling die voor veel (h)erkenning en inzicht zorgt. (Mantel)zorgers krijgen een liefdevolle schop onder hun kont om beter voor zichzelf te zorgen, voor zorgverleners om beter te luisteren en samen te werken en voor friends om meer begrip te hebben en closer te kunnen zijn.

Al is er maar één persoon of gezin dat door deze voorstelling geholpen is, dan ben ik al dolblij. 

Harmonie in huis gun ik iedereenFoto: Lobke Besselink